Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ۱۹ فروردین ۱۴۰۰  در شرکت توسعه قوای محرکه تیوان، با فرمان رییس جمهور تولید پیشرانه های کم مصرف سه سیلندر و چهار سیلندر آغاز شد. یکی از این پیشرانه های جدید برای سایپا آریا و شاهین آماده شده و قرار است که بزودی بر روی این خودروهای ملی نصب شود.

به گزارش عصر ایران به نقل از پایگاه خبری اسب بخار، شرکت توسعه قوای محرکه تیوان از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرد و در این میان شرکت هایی چون AVL اتریش و گروه خودروسازی سایپا با همکاری معاونت علم و فناوری نهاد ریاست جمهوری، با مشارکت خود اقداماتی را برای آغاز تولید پیشرانه های کم مصرف در ایران انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رونمایی از خودروی آریا در شرکت سایپا

در نهایت در اواخر دولت یازدهم نمونه اولیه پیشرانه سه سیلندر تیوان با حضور مدیران ارشد این شرکت خصوصی، مدیران سایپا، وزیر صمت و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رونمایی شد. اما آغاز تحریم ها برخی چالش ها را برای تولید این پیشرانه در کشور ایجاد کرد و در نهایت پس از ماه ها، این امکان فراهم شد تا مجهزترین و به روزترین خط تولید قوای محرکه در شهرک کاسپین استان قزوین شروع به کار کند.

در مراسم افتتاح کارخانه تیوان مدیران این شرکت دانش بنیان و خصوصی در حضور مدیران سایپا و مگا موتور، خبر نصب پیشرانه سه سیلندر توربو شارژر را برای خانواده محصولات SP100 اعلام کردند.

مدیرعامل شرکت تیوان در توضیحات خود به رییس جمهور اعلام کرد که این موتور سه سیلندر و توربوشارژر در گام نخست بر روی سایپا آریا در جایگاه یک کراس اوور شهری نصب خواهد شد و در حال حاضر فرایند جانمایی و تطبیق این پیشرانه با خانواده SP100 در دست انجام است.


مشخصات پیشرانه تیوان و تیپ های جدید سایپا آریا و شاهین

حال قرار است که سایپا در آینده نزدیک تیپ های جدید شاهین و آریا را با پیشرانه ۳ سیلندر توربوشارژر وارد بازار کند. به گفته مدیرعامل شرکت تیوان، تولید انبوه این پیشرانه در سال ۱۴۰۱ آغاز می شود و قرار است تا با حضور این خانواده موتور، ظرفیت تولید این کارخانه به ۷۵ هزار پیشرانه در سال برسد.

به عبارت ساده تر مدیران سایپا می خواهند تا در سال آینده در کنار افزایش تیراژ تولید خانواده SP100، تیپ های جدیدی از شاهین و آریا را به بازار معرفی کنند.

در حال حاضر تیپ پایه شاهین و آریا در نسخه های G به پیشرانه ۱٫۵ لیتری توربوشارژر ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ مجهز هستند که ۱۱۰ اسب بخار را با گشتاور ۱۶۵ نیوتن متر تولید می کنند و جعبه دنده ۵ سرعته دستی هم توان این پیشرانه بومی مگاموتور را به چرخ های جلوی این خودروهای ملی می رساند.

با این وجود گفته می شود که نسخه های کامل تر سایپا آریا و شاهین با پیشرانه جدید یک لیتری وارد بازار خواهند شد و در این بخش به معرفی این پیشرانه و تیپ های فول تر خانواده SP100 می پردازیم:

مشخصات فنی پیشرانه یک لیتری توربوشارژر شاهین و آریا :

پیشرانه جدید شاهین و آریا که در کارخانه تیوان ساخته می شود، ۹۹۹ سی سی حجم دارد و با آرایش ۳ سیلندر خطی و ۱۲ سوپاپ در مدار تولید قرار گرفته است. این پیشرانه آلومینیومی به فناوری هایی چون زمان بندی متغییر دوگانه سوپاپ ها، پمپ روغن متغییر، بالانسر، پاشش سوخت مستقیم، توربوشارژر، نسل جدید خنک کاری و… مجهز است و می توان به صورت استاندارد ۱۴۳ اسب بخار را با گشتاور ۲۲۲ نیوتن متر تولید کند.

همچنین استاندارد آلایندگی پیشرانه تیوان برای خانواده SP100 سایپا از نوع یورو ۶ است و در هر کیلومتر تنها ۹۰ گرم دی اکسید کربن تولید می نماید.

این پیشرانه بر روی خودروهایی چون شاهین و آریا (محصولاتی با جرم خالص کمتر از ۱۳۰۰ کیلوگرم) مصرف سوخت بهینه ۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر را دارد

این پیشرانه کم حجم که قرار است بر روی سایپا شاهین و آریا نصب شود، استاندارد آلایندگی یورو ۶ را دارد و در هر کیلومتر تنها ۹۰ گرم دی اکسید کربن تولید می کند.

جالب است بدانید که این سطح آلایندگی فراتر از استاندارد یورو ۶ است و می توان گفت که فناوری پیشرانه AVL، تا حدی جلوتر از استاندارد آلایندگی اروپا در سال ۲۰۲۱ قدم برداشته است. همچنین مصرف سوخت بهینه پیشرانه تیوان در خودروهای کلاس C (سدان های متوسط رده C و کراس اوورهای شهری رده B و C) که جرم خالص کمتر از ۱۳۰۰ کیلوگرم را دارند، ۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر است.

این پیشرانه که ساخت شرکت تیوان است و مهندسی AVL اتریش دارد و حال برای شاهین و آریا آماده شده است، تنها موتور تولید داخل بوده که ۱۰۰ درصد تولیدات این کارخانه قوای محرکه وارد فرایند تست سرد می شوند. همچنین پیشرانه جدید خانواده SP100 تنها موتور در میان خودروهای داخلی است که فرایند تست سرد را تجربه می کند و به همین دلیل می توان کیفیت و عملکرد با ثبات بیشتری را در این پیشرانه جدید شاهد بود.

در مورد ویژگی های این پیشرانه شرکت تیوان برای محصولات خانواده SP100 سایپا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۹۹۹ سی سی،سه سیلندر خطی، 12 سوپاپ، بلوک و سرسیلندر آلومینیومی،بالانسر،توربوشارژر،زمان بندی متغییر سوپاپ های دوگانه ( DVVT )،پمپ روغن متغییر،خنک کاری مستقل و متغییر سوپاپ ها، نسل جدید خنک کاری مستقل بلوک و سرسیلندرف،پاشش سوخت مستقیم، زنجیر تایم، 143 اسب بخار در ۵۶۰۰RPM و 222 نیوتن متر در بازه ۱۶۰۰RPM تا ۴۴۰۰RPM، مصرف سوخت بهینه ۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر، استاندارد آلایندگی یورو 6 و  آلایندگی ۹۰ گرم در هر کیلومتر

بیشتر بخوانید: "آریا"، اولین خودرو کراس اوور از پلت‌فرم ایرانی وارد خط تولید سایپا شد (+عکس و مشخصات خودرو) خودروی کراس اوور جدید سایپا " آریا " نام گرفت (+عکس و مشخصات) لینک کوتاه: asriran.com/003GWE

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۸۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشخصات ال۹۰ ایرانی اعلام شد + عکس

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، پارس خودرو کاتالوگ جدید خودرو ال ۹۰ ایرانی را با نام P۹۰ منتشر کرد. به نظر می‌رسد تولید این خودرو در ماه های آینده از سوی این شرکت آغاز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: ۴ محصول ایران خودرو گران شد

موتور ME۱۶ با حجم ۱۶۰۰ سی‌سی است که قادر است حداکثر قدرت ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور ۱۴۴ نیوتن‌متر را تولید کند. این موتور به گیربکس دستی ۵ سرعته متصل است.

فرمان برقی D-Type، غربیلک فرمان مجهز به کنترل سیستم صوتی، سیستم پایش فشار باد تایرها TPMS، رینگ آلومینیومی R۱۵، سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک و صندلی‌های قابل تنظیم دستی از جمله امکانات این خودروی ایرانی است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229469 برچسب‌ها خودرو

دیگر خبرها

  • قیمت روز محصولات سایپا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • جیپ گلادیاتور با پیشرانه پلاگین هیبریدی 4xe تولید می‌شود (+عکس)
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی اعلام شد + عکس
  • مانیتور گیمینگ جدید Skyworth چه مشخصاتی دارد؟
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • جذاب‌ترین موستانگ‌های شلبی تاریخ، از 1967 تا 2022 (+عکس)